Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

21-årig kvinna omkom i skoterolycka

En 21-årig kvinna dog i en skoterolycka i Ånn i lördags. Hon slog i huvudet i ett träd och avled på grund av skadorna.

Larmet kom till polis och räddningstjänst klockan 12.34 i lördags. Men de kunde inte göra något för att rädda kvinnans liv.

Olyckan inträffade i närheten av Karolinergården i Ånn vid lunchtid i lördags. Kvinnan som avled är 21 år gammal och kommer från Tröndelag i Norge. Tillsammans med ett kompisgäng hade de åkt till Ånn för att hyra skotrar.

Den unga kvinnan var passagerare medan en manlig bekant körde skotern på en gårdsplan eller en mindre väg intill i närheten av Karolinergården.

De hade inga hjälmar på sig eftersom syftet med skoterturen var att de skulle hämta hjälmar.

– Det var en tragisk olycka. När de hyrde skotrarna hade skoteruthyraren inga hjälmar. De skulle bara åka en kort sträcka för att hyra hjälmar på ett annat ställe, säger Eva Posner Storm, utredare vid polisen.

– Det finns ingen lag på att man måste ha hjälm på sig när man kör skoter, säger Posner Storm.

– Vi vet inte om skotern har kört av eller om olyckan beror på att hon ramlat av. Vi kommer att göra en sedvanlig trafikutredning, säger Tim Persson, vakthavande polisbefäl vid polisen i Östersund.

Mannen som körde skotern är för närvarande inte misstänkt för något brott.

Svensk polis kontaktade i lördags norsk polis.

– Föräldrarna är underrättades av norsk polis, säger Tim Persson.