Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

21-åring döms för grov fridskränkning

Den 21-årige mannen slog och sparkade sin 19-åriga flickvän vid flera tillfällen. Han döms nu för grov fridskränkning. Kvinnan döms för att ha bitit mannen i örat efter en misshandel.

Relationen mellan den unga mannen och unga kvinnan var stökig och destruktiv. Mannen slog, sparkade och tog stryptag på kvinnan vid flera tillfällen från 2012 och fram till april i år.

Vid ett tillfälle fick kvinnan spräckt trumhinna efter ett slag på huvudet.

Mannen menar att kvinnan även slagit honom, exempelvis har rivit honom, vilket gett honom rivmärken som vittnen berättat om.

En gång bet kvinnan mannen i örat efter att han misshandlat henne. Det har hon åtalats för och tingsrätten dömer henne för detta. Hon får villkorlig dom.

Mannen döms för grov fridskränkning till fängelse i åtta månader. Han ska betala ett skadestånd på 38 000 kronor till kvinnan.

Mannen hade i sin tur yrkat på ett skadestånd på 5 000 kronor från kvinnan för bettet i örat, men tingsrätten avvisar det kravet med hänvisning till att bettet följde efter att mannen misshandlat henne.