Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

21 skolor på plats i Östersund för SM

Östersund stod värd för ett historiskt första skol-SM i armbrytning.

Sex stycken mästartitlar hamnade i länet.

Ett 80-tal elever från hela landet hade tagit sig till Östersund för att göra upp om mästerskapsmedaljerna på lördagen.

I lagtävlingen blev de båda lagen från Luspens armbrytargymnasium i Storuman inte helt oväntat etta och tvåa. Där bakom blev Östersunds gymnasieskola trea, Wargentinsskolans IF fyra och Hjalmar Strömerskolan sexa.

Individuellt blev det flera framskjutna placeringar och sex stycken mästartitlar till länet.

Therese Söderling från Hjalmar Strömerskolan i Strömsund vann tjejernas 55-kilosklass för både vänster och höger arm. Sedan gick fyra mästartitlar till elever från Östersunds gymmnasieskola. Karolin Andersson vann vänster och höger arm i 60-kilosklassen, och Rebecca Jonasson vann 65 kilo för vänster arm. Alexander Jonsson vann killarnas vänsterklass i 80 kilo.

Heidi Andersson, känd som "Armbryterskan från Ensamheten", stod bakom tävlingen tillsammans med Skolidrottsförbundet och menar att tävlingen var mycket lyckad. Målet var att ha 10 skolor på plats, nu blev det hela 21 från Helsingborg till Luleå.

– Vi vill på det här viset bredda vårt skol-SM utbud och öppna upp för fler idrotter som kan locka andra än de redan frälsta till idrottande och motion, säger Skolidrottsförbundets tävlingsansvarige Torbjörn Lundin.