Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-åring åtalas för misshandel efter våg av kvinnoöverfall i Östersund

En 22-årig man åtalas nu för att ha misshandlat en kvinna på Artillerigatan en fredagskväll i slutet av februari. Ärendet är bara ett i raden av våldsbrott och ofredanden som drabbat kvinnor i centrala Östersund de senaste veckorna.

Se också: Här är de anmälda kvinnoöverfallen som polisen arbetar med – ska göra fler fotokonfrontationer (21 mars 2016)

Åklagare Emil Westlin åtalar mannen för falsk tillvitelse och misshandel. Det var sent på fredagskvällen den 26 februari som en kvinna ska ha blivit trakasserad av en man som hon mötte på Artillerigatan i Östersund. Emil Westlin åtalar mannen för att ha tagit ett grepp om kvinnans haka och därefter hastigt vridit hennes huvud åt sidan samt stoppat in ett eller flera fingrar i hennes mun. Kvinnan fick smärta och blånad på grund av detta.

Mannen kunde pekas ut av kvinnan i en fotokonfrontation. Själv nekar han till brott.

– Han har i förhör förnekat att han sammanträffat med någon kvinna på platsen, säger 22-åringens advokat Andreas Victor.

Emil Westlin säger att tre kamrater till 22-åringen har hörts. Enlig honom så kommer en av dem inte ihåg något, den andra säger sig inte ha varit med honom hela kvällen och den tredje känner igen situationen, men inte att det ska ha rört sig om någon misshandel. 22-åringen ska ha gjort någon form av "busrörelse" mot kvinnan.

Se också: Så var natten på Östersunds gator (13 mars 2016)

Vad gäller åtalet om falsk tillvitelse misstänks mannen ha ljugit om ett knivöverfall på Grytans asylboende några dagar senare, den 29 februari. Han ska ha pekat ut en annan man och sagt att han tagit strypgrepp på honom och skurit honom med en kniv. Men polisen hittade inga uppenbara knivskador på mannen.

På tisdagen, den 1 mars, kunde kvinnan på Artillerigatan peka ut mannen i en fotokonfrontation där flera olika bilder visades. Men när han dagen efter skulle höras av polisen med anledning av den misstänkta misshandeln var han borta. 22-åringen som är asylsökande i Sverige försökte ta sig till Tyskland men släpptes inte in och togs sedan av polisen när han återvände till Sverige. Han har varit häktad sedan den 7 mars.

Det är oklart om mannen är misstänkt i några andra ärenden av det kvinnovåld som skett i Östersund den senaste tiden.

Se även: Ytterligare en kvinna överfallen – tre män drog i hennes kläder (13 mars 2016)