Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

250 000 till väg mellan broarna

Bergs kommun satsar nu 250 000 kronor ur egen ficka på en förstudie av en ny väg mellan Sannsundsbron och Vallsundsbron. Det har kommunstyrelsen nyligen beslutat.

I flera olika sammanhang har Bergs kommun försökt få med det önskade vägbygget i Trafikverkets vägplanering, men någon förstudie från verkets sida av ”Vägen mellan broarna” är för närvarande inte aktuell.

– Kommunen bedömer projektet som högprioriterat för kommunens framtid och bekostar därför en förstudie för att kunna driva frågan vidare, motiverar kommunstyrelsen sitt beslut.

Med den föreslagna vägen räknar kommunen med att kunna förkorta restiden mellan Berg och Östersund och därmed gynna arbetspendling och inflyttning.

Kommunen anser också att en helt ny och rakare vägsträckning är nödvändig eftersom väg 592, som i dag är länken mellan de två broarna, är både smal och krokig.