Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

26 personer omhändertagna för fylleri – ändå en lugn fredagskväll på Yran

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

Den första kvällen av Storsjöyran är avklarad och polisen rapporterar att det varit en förhållandevis lugn natt, utan stora händelser utöver det normala.

Under natten rapporterades det om stökigheter i samband med Game Fair i Kall, Åre kommun och ÖP skrev också om ett stort polispådrag i Badhusparken under Storsjöyran – som dock visade sig vara ett falskt larm.

Enligt polisens hemsida har Storsjöyran varit lugn och trivsam med "normal berusningsgrad, glada människor och god stämning". Enligt de senaste rapporterna har 26 personer omhändertagits för fylleri innanför yranområdet. En anmälan om sexuellt ofredande har upprättats, likaså en anmälan om misshandel. På Köpmangatan krossades det fönster och en anmälan om skadegörelse kom in. Men relativt sett verkar första dagen på festivalen ha varit lugn.

– Min uppfattning är att det fungerat bra, säger Mikael Baudin som är RLC-befäl vid polisen.

– Det är alltid mycket fylleri i samband med festivaler, sen har det varit några bråk, men ingenting utöver det vanliga, säger han.

Under Västgård Game Fair i Kall, Åre, blev en ordningsvakt påkörd av en bilist och en anmälan om sexuellt ofredande upprättades.