Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

27-åringen fälls för bränderna

Han ligger bakom både branden hos Ragnarök i Brunflo och i en pizzeria i Gäddede. Det slår tingsrätten fast. Nu ska mannen genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Annons

Den andra rättegångsdagen kom helt att handla om branden i september. Restaurangen Ragnarök jämnades helt med marken och strax efteråt greps 27-åringen som den misstänkte.

Branden antogs ha börjat i hans lägenhet som låg i direkt anslutning till restaurangen.

Under hela fredagen höll 27-åringen en låg profil i rätten. Han sa i princip ingenting förutom att han förnekade brott.

I åklagaren Eva-Lena Rimérs bevisning fanns nu en övervakningsfilm från en bensinmack som ligger alldeles intill. Enligt Rimér visar filmen två försök att tutta eld på byggnaden.

Båda försöken skedde med en halvtimmes mellanrum vid 5-tiden på morgonen. I bildens ena hörn anas hur det först flammar upp, men elden tycks självslockna.

När det flammade upp nästa gång slutade det alltså med att Ragnarök strax var helt övertänd.

Rätten anser det ställt utom allt tvivel att 27-åringen gjort sig skyldig till mordbrand.

I två fall dessutom, eftersom han också fälls för brandincidenten i Gäddede där en fritös avsiktligt ska ha överhettats.

Mannen ska nu genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning innan hans vidare öden avgörs.