Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

28-åring misstänks för mordet

En 28-årig man är på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 24-årig kvinna - han ska ha kommit in tillsammans med sina föräldrar och ha erkänt dådet.

– Vi har förhört personen. Men jag vill inte uttala mig om hur personen ställer sig till misstankarna, säger Ulf Back, vice chefsåklagare till arbetarbladet.se.

Enligt uppgift från flera av varandra oberoende källor ska offret ha styckats efter dådet.

Mannen som sitter anhållen är skriven i samma lägenhet på Nordost som polisen spärrat av och genomfört teknisk undersökning i.

Arbetarbladet har fått bekräftat att det rör sig om en 28-årig man, som är tidigare ostraffad.

Det, offrets identitet och omständigheter kring brottet, är dock inget som Ulf Back vill kommentera.

– Vi vill inte gå ut med detaljer eftersom det pågår förhör och vi inte vill att personer som ska förhöras har läst om brottet i tidningen innan, säger Ulf Back.

Enligt uppgift ska 28-åringen själv ha tagit kontakt med polisen under lördagskvällen. Han ska tillsammans med sina föräldrar ha överlämnat sig och erkänt dådet.

Men själva mordet ska ha utspelat sig i 28-åringens lägenhet redan under natten mot i lördagen, någon gång mellan klockan 04.00 och 06.00.

Offret är en 24-årig kvinna hemmahörande i Sandviken. Det kan en nära vän till kvinnan bekräfta. Anhöriga är underrättade. Kvinnan har ett barn tillsammans med en man i Sandviken.

– Det blir en tuff tid framöver, säger den nära vännen om händelsen.

Under tisdagsmorgonen kommer Ulf Back att ta ställning till häktningsframställan mot 28-åringen och under onsdagen kommer den mördade kvinnan att obduceras.

Vad vet ni om gärningsmannens relation till offret?

– Det vi kan säga är att de inte hade en parrelation, utan de har varit goda vänner under flera år, säger Ulf Back.

Hur kommer ni att jobba nu?

– Vi har hållit ett stort antal förhör och kommer fortsätta med det. Vi kommer att gå igenom de tekniska delarna av utredningen.

Under måndagen fanns även uppgift om att teknisk undersökning skulle genomföras i den 24-åriga kvinnans lägenhet.

Men när Arbetarbladet besökte huset under lunchtid på måndagen hade polisen inte spärrat av lägenheten, och enligt en hyresvärd hade de inte begärt att få tillträde till den.

Den misstänkte 28-åringen har en sida på det sociala nätverket Facebook, där han så sent som ett drygt dygn innan mordet gjorde en uppdatering med uppenbara kopplingar till filmen American Psycho. Filmen innehåller extremt detaljerade våldsskildringar och en av de mest kända scenerna har kommit att kallas "Do you like Huey Lewis and the News?". Precis den skrivningen lade 28-åringen ut vid halv nio på torsdagskvällen.

LÄS OCKSÅ:…

TV: Här jobbar polisens tekniker efter mordet

Den mordmisstänktes förre lärare: "Det är ofattbart"