Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30-åringen erkänner dubbelmord på hustru och baby

Misstankegraden har skärpts mot den man som sitter anhållen, misstänkt för att ha mördat sin hustru och deras barn i Dalby stenbrott utanför Lund. Nu begärs den 30-årige mannen häktad för mord.

Under förhör i dag erkände mannen brott, uppger kammaråklagare Helena Lundström.

Området ligger i ett naturreservat och klipporna ner mot det vattenfyllda stenbrottet är både branta och höga. Polisen larmades strax före klockan elva på tisdagskvällen och hittade kvinnan och barnet svårt skadade nedanför en av klipporna. De fördes med ambulans till sjukhus men deras liv gick inte att rädda.

Häktningsförhandlingen hålls i morgon.

Det var den misstänkte mannen som själv slog larm till polisen efter dådet i Dalby Stenbrott.

– Han ringde 112 själv, säger advokaten Per Schånberg till TT.

Så vitt Schånberg känner till ska det inte ha inkommit några andra larmsamtal.

Mordet handlar vare sig om svartsjuka eller gräl, berättar mannens advokat för TT. Spekulationer om att mannen ska ha förföljt kvinnan i bil avfärdar han också.

TT: Mannen är ju på sannolika skäl misstänkt för mord. Är det just mord han erkänner?

– Ja, säger advokaten Per Schånberg.

Enligt Aftonbladet har polisen beslagtagit ett antal gevär från parets bostad. Och det kan mycket väl stämma enligt Schånberg.

– Både han och hustrun hade jägarlicens. Men det har inte förekommit några vapen i det här sammanhanget kan jag säga, säger han till TT.