Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

39:orna firade 75 på OSD

De föddes samma år som andra världskriget bröt ut och var tonåringar när rock'n'roll tog världen med storm på 1950-talet. På onsdagen slog Östersunds 39:or på stort och firade sina 75 år tillsammans.

Det var med en stämning av spänd förväntan som drygt 70 75-åringar klev genom dörrarna på OSD på onsdagskvällen. Deras gemensamma nämnare var att de alla föddes år 1939 och har någon sorts anknytning till Östersund. De har varit varandras gamla skolkamrater, konfirmandkompisar, danskavaljerer, arbetskollegor och i vissa fall även kärlekar.

Bengt Åhré är en av arrangörerna och han berättar att det är andra gången de alla möts under liknande former. Det första var året när de alla fyllde 70.

– Vi var tre stycken som kom på idén, men den gången gjorde vi misstaget att leta upp alla i kyrkobokföringen, vilket gjorde att hedningarna glömdes bort, skrattar han. Men inför den här träffen är det misstaget åtgärdat och vissa hade kommit långväga ifrån för att träffa gamla kompisar.

På programmet stod välkomstmingel, middag och uppträdande med bröderna Lindqvist. Mitt i allt hade en fotoutställning satts upp, med bilder från det Östersund som de alla minns från ungdomen. Två av de som minglade runt och fann gamla vänner var kaxåsflickorna Karin Gunnarsson och Eva-Britt Karlsson. Bästisar sedan sex års ålder men åtskilda sedan Karin flyttade till Rom för 49 år sedan.

– Vi är oskiljaktiga och firade faktiskt tillsammans i Rom när vi fyllde 50, säger Eva-Britt Karlsson.

– Jag hoppas det blir bra det här, men jag känner faktiskt inte igen en enda person, säger Karin Gunnarsson till sin kompis efter att hon klivit innanför dörrarna, men strax därefter börjar en efter en av deras gamla bekanta dyka upp för att krama om dem båda.