Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

4 miljoner kronor satsas på projektet

Tillbyggnaden av fler skjutbanor vid Svegs skidstadion kommer närmare. Från kommunledningens håll är det positiva tongångar.
– Det blir ett lyft för hela Härjedalen, säger kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S).

I många år har Svegs IK och skidgymnasiet kämpat för att få fler skjutbanor till skidskytte vid skidstation i Ulvkälla. Olika förslag har nekats medel från kommunalt håll men nu har vindarna vänt.

– Vi tillstyrkte ett medborgarförslag om att göra en utredning men sa nej till att skjuta till 1,5 miljoner bara för att bygga skjutvall och banor, säger Gunilla Zetterström-Bäcke.

– Det är en grupp som arbetat med det här projektet nu och målet är högre ställt än en större skjutvall med fler banor, om det här går i lås får vi mycket mer. En sak är att tillgänglighetsanpassa skidstadion och det är även andra investeringar runt omkring som ger en mycket bättre helhet, berättar kommunalrådet som avslöjar att hela projektet kommer att gå lös på omkring 4 miljoner kronor.

Zetterström-Bäcke berättar att det hittills ser lovande ut för att projektet ska kunna få fondmedel från olika håll. Kommunens egen insats kommer fortfarande att stanna på omkring 1,5 miljoner kronor.

– De kontakter vi har haft i ansökningsförfarandet är positiva. Jag hoppas på byggstart redan under 2015 och att anläggningen ska kunna vara i drift redan nästa säsong.

Det finns ju redan skidskytteanläggningar i Hede och Ramundberget, behövs det en till?

– Jag har pratat med Magnus Myhr i Bruksvallarna och han ser positivt på det här och räknar med ett lyft även för de anläggningarna. Tillsammans kan de söka större arrangemang och det gör att Härjedalen blir attraktivt för skidskyttar och deras träning, säger Zetterström-Bäcke och pekar på att det redan tidigare funnits ett utbyte med Australien och Nya Zeeland i Sveg.

– En utbyggnad av skidstadion är en även en förstärkning av vår skola och vem vet, kanske kan någon av våra skidskytteelever vara med under VM-tävlingarna i Östersund 2019. Det finns några skolor som lägger ner sina skidlinjer, bland annat Ljusdal, och om vi satsar så kan vi få ännu fler elever, säger Gunilla Zetterström-Bäcke som räknar med att investeringen på sikt kommer att vara lönsam för kommunen.