Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40 000 i löneskillnad mellan Ragunda och Östersund

Östersunds kommundirektör Bengt Marsh tjänar nästan 40 000 mer per månad än Ragundas kommundirektör Gun Fahlander. Det visar en sammanställning som dagens samhälle har gjort.

Bengt Marsh toppar lönelistan för kommuncheferna i Jämtlands län med 89 500 kronor i månaden. Den som ligger längst ner på listan, Gun Fahlander, tjänar nästan 40 000 mindre i månaden med sin 50 000 kronor. Med den lönen blir hon den fjärde sämst betalda kommunchefen i landet.

Genomsnittslönen för en kommundirektör i Sverige är 74 400. Både Östersunds och Bergs kommunchef ligger över den gränsen. Ola Skyllbäck i Krokom ligger precis under genomsnittslönen med sin 74 300.

Även om Bengt Marsh är bäst betalda kommunchefen i Jämtland ligger han långt efter Stockholms stadsdirektör Iréne Svenonius som tjänar 155 400 kronor per månad.

Bengt Marsh hamnar på plats 48 på landets lönelista över kommunchefer. Gun Fahlander på plats 287.

Det är inte bara bland kommuncheferna som glappet är stort mellan Östersund och Ragunda. Även blandkommunstyrelsens ordförande skiljer det sig rejält. Östersunds AnnSofie Andersson tjänar 58 300 kronor i månaden vilket är nästan 21 000 mer än Ragundas Terese Bengard. Hon har med sin 37 346 kronor i månaden det näst sämsta heltidsarvodet i Sverige.