Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40 nästa för Järbyn

Patrik Järbyn avslut­ade säsongen med en 20:e placering i super-G.

– Jag åkte alldeles för runt och det kändes inte som om jag inte stod helt rätt på skidorna, sa Järbyn efter ett åk som han menade hade en hel del ytterligare att önska.

– Vet inte om jag stod för långt fram eller för långt bak på skidorna? Men blir man defensiv som jag var i dag så rinner tiden iväg snabbt. Men nu är det gjort och det var bra att jag i alla fall fick göra ett åk.

Den nu flyktade säsongen har han mest sett som bonus efter att ha dragits med den efterhängsna knäskadan som gäckat honom sedan september 2007.

Och nu finns allt fokus på den kommande säsongen med OS i Vancouver som grädden på moset.

 – Det känns verkligen inspirerande att börja jobba inför den och får jag bara ordning på mitt vänstra knä så drar jag igång träningen för fullt i maj.

ikapp med rehabbiten och har en hel del att jobba med.

– Jag får inte till det som jag vill alla gånger även om det har funkat bättre i störtlopp.

Han är däremot helnöjd med materialet.

– Absolut! Tyngdpunkten på skidorna är helt rätt och det handlar mest om att leka lite med olika vinklar på pjäxorna för att det ska bli optimalt. I det stora hela vet jag exakt vad jag behöver jobba med. säger han med pondus.

dess ska Patrik fylla 40, 16:e april, och det tänker han fira i Las Vegas.

– Ska bli skitkul, sa Boråskillen som fortfarande tycker att den alpina sporten är bland det roligaste man kan hålla på med.

Att han är en av dem som ingår i SOK:s satsning inför OS är också en källa till glädje. Och lättnad.

– Det känns jävligt skönt och jag ska göra allt vad som står i min makt för att komma perfekt förberedd till den nästa år. Det är helt klart en extra trygghet att ha SOK-stödet, det är bara att jämföra med fjolåret då jag ifick vända på kronorna för att få det att gå runt, avrundade han.

Vann det 1795 meter långa super-G gjorde italienaren Werner Heel, sju hundradelar före norska skidatleten Aksel Lund Svindal med ytterligare en italienare, Christof Innerhofer, på tredje plats.

Med andraplaceringen säkrade Svindal segern i Super G cupen och drog ifrån i den totala när storslalom och slalom återstår.