Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40 nya bostäder på gång

Senast 1 januari 2015 ska bygget av 40 nya lägenheter påbörjas på Remonthagen, enligt det kontrakt kommunen ska presentera för Östersundshem.

Efter två års filande på kontraktdetaljerna står det nu klart att Östersundshem ska erbjudas köpa en del av Remonthagen av kommunen, förutsatt att de bygger 40 nya lägenheter i området.

Köpeskillingen har satts till 19 miljoner kronor efter en oberoende utvärdering. Byggandet ska enligt avtalet komma i gång senast 1 januari 2015 och vara klart senast 2020.

Planerna ska nu bara godkännas av kommunfullmäktige innan de läggs fram för det kommunala bostadsbolaget.

– Det här är positivt för vi behöver bostäder i Östersund och det är roligt att se att det rör på sig på flera håll just nu. Förutom de här planerna har vi ju höghuset i Valhall också som börjar bli klart, säger Ulf Edström som är ordförande i finansutskottet.

Östersundshems nytillträdde vd Daniel Kindberg har inte hunnit sätta sig i detaljerna runt Remonthagen ännu men ser fram emot att ta itu med frågan under de kommande veckorna.

– Vi är fortfarande i en planerings- och diskussionsfas när det gäller det här projektet och har ännu ingen färdig plan för hur vi vill bygga. Men det kommer nog att ta fart nu, säger han.

Beslutet om att bygga på platsen togs redan för två år sedan men kontraktet har dröjt eftersom det varit oklart vilka miljökrav kontraktet ska innehålla.

Om det blir hyres- eller bostadsrätter som byggs är upp till Östersundshem att bestämma.