Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

400 bostäder planeras

400 nya bostäder i Östersund. Det kan bli verklighet om kommunens nya planer för Stadsdel Norr förverkligas.

Förslaget till detaljplan för Tallåsen, I5:s gamla motorområde, är nu ute på samråd och på kommunens planavdelning hoppas man att detaljplanen ska kunna antas redan nu i vår.

På kommunens hemsida berättas att det handlar om flerbostadshus. Sammanlagt planeras tre punkthus som blir åtta våningar höga. Men det blir mer än så. Utöver åttavåningshusen planeras även för tio lamhellhus, ett lamellhus är en sorts radhus för flerfamiljsboende. Lamellhusen ska bli mellan tre och fem våningar höga.

– Om vi vill nå vårt mål med 65 000 invånare i kommunen 2040 måste det självklart finnas någonstans att bo. Stadsdel Norr med sitt centrala läge och sin goda tillgång till kollektivtrafik är ett viktigt utvecklingsområde, och därför känns det angeläget att skapa möjligheter för att området når sin fulla potential, säger Lars Andersson på samhällsbyggnadsförvaltningen vid Östersunds kommun.

På onsdag kväll ordnar kommunen ett samrådsmöte dit intresserade kan komma för att både få mer information, se bilder samt diskutera detaljplaneförslaget.

Om planen antas kan det bli byggstart redan till hösten.