Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

48400 besökare på den 29:e Dansbandsveckan

Den 29:e Dansbandsveckan avslutades i lördags med 6900 besökare på Orrskogen.
– 3000 husvagnar innebär 10000 personer extra i Malung under veckan, säger Lars Bälter, marknadsansvarig för Dansbandsveckan.

Dansbandsveckan i Malung är slut och efter sju dagar av dans i folkets park och aktiviteter i och runt samhället kan arrangörerna räkna in totalt 48400 betalande besökare på Orrskogen. Detta trots söndagens VM-final, hällregn på måndag och den stora branden under torsdagen.

– Torsdagen blev väldigt konstig, men vinden låg rätt och efter kontakt med räddningstjänsten kunde vi gå ut med att det blev dans på Orrskogen, berättar Lars Bälter.

Under lördagens underhållning i Grönlandsparken kom en regnskur vid lunch som gjorde att många sökte skydd i tältet. Anne Svensson och Birgitta Järdler från Ängelholm hörde till dem som trots regndroppar satt ute och lyssnade på musiken i parken.

– Det som lockar är i första hand dans, men även livet i Grönlandsparken och alla aktiviteterna under veckan. Vi är jättenöjda och kommer tillbaka, säger Birgitta.

För de som driver tältet i Grönlandsparken är regnet positivt då folk kan äta och se utescenen. 1500 personer får plats och det har varit kö varje kväll till livemusiken som under lördagen då Partypolarna spelade. Trots mycket folk har det varit lugnt och inga bråk i tältet under veckan.

- Vi har haft en jättebra vecka och är nöjda, även om vi tappade lite då det brann i Garveriet och folk trodde att vi stängt, berättar Stefan Törnberg, restaurangchef i tältet.

Sista kvällen kom 6900 personer för att dansa till tolv dansband och för att se fyrverkerishowen vid midnatt.

- Vi är supernöjda med veckan trots händelser utom vår kontroll, även om detaljer kan förbättras. Svalt väder under veckan är positivt för dansen och lördagen var en fantastisk avslutning med fint väder, avslutar Lars Bälter.

Artikeln kommer från Dalarnas Tidningar.