Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5:a–2:a–2:a–3:a ... nu vill Jerry Ahrlin ha en seger

På söndag jagar Jerry Ahrlin sin första seger i Vasaloppet. Men på resan ner till Mora då han ska skaka av sig konkurrenterna ser det ut som det kan bli snöfall. Inget 31-åringen gillar:
– Det är inte optimalt, då är det ingen som vill dra.

Efter flera bra försök hopp-as nu Jerry Ahrlin att äntligen få knyta ihop säcken. Inför årets Vasalopp har han laddad i föräldrahemmet i Odensala. Den sista veckan handlar inte alls om mängdträning utan som han själv säger ”lite finlir”. Det viktigaste är att lyssna på kroppen, behöver den vila så är det vila som gäller. Sedan självklart gäller det att ladda med mat i massor.

I tisdags satt han framför datorn och spanade in väderprognosen för söndag. Det ser det ut som det ska bli snö och minus tre grader kallt i Mora. Inget som 31-åringen önskar sig för att det ska bli optimalt.

– Om det är dåligt före kan det hända vad som helst. Man kan ramla, bryta stavar eller hamna i fel position. Jag tycker det blir trist om det ligger nysnö i spåret, då är det ingen som vill dra heller, säger Jerry Ahrlin.

5–2–2–3.

Där har ni Ahrlins senaste resultatrad från Vasaloppet.

Ahrlin brukar vara aktiv i tätklungan och han tror att det blir något liknande i år.

– Jag kommer nog att vara på hugget hela tiden. Framför allt vill man minimera gruppen.

– Rutinen och att jag blivit starkare, sen beror det på om konkurrenterna har blivit starkare. (zport.se)