Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5 frågor till ...

... Gunhild Åkerblom, ledare för kulturskolan i Berg.

Annons

– Vi inleder vår turné i dag i Svenstavik med konsert både på Djurgården och på Myltblomman. I samband med konserterna får även blivande elever chansen att pröva på olika instrument. Vi avslutar på torsdag med en konsert i Myrviken.

– Omkring 200 elever deltar i våra ämneskurser i musik. Dessutom åker vi runt i skolorna där övriga elever deltar i våra kulturförmiddagar.

– I Svenstavik är det några elever i årskurs 5 som gjort en egen musikal ”Sommarlovet” som vi ska spela upp på Djurgården i dag. På onsdag ska högstadieeleverna i Rätan framföra musikalen ”Se mig” på Norsgården.

– Man får lyssna till både stråkorkester, rockgrupper och soloframföranden. Där är det främst kulturskolans äldre elever som deltar.

– Tyvärr kan det innebära att vi tvingas dra in tjänster och titta på alternativa lösningar. Det här är jobbigt eftersom kulturskolan betyder väldigt mycket för kommunen utåt. Man skulle tappa mycket i prestige om kulturskolan läggs ned.