Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5 frågor till ...

... Bengt Bengtsson, 53, ordförande i Laxsjöbygdens ekonomiska förening.

– Det blir en helg med massor av aktiviteter. På långfredagen är det pimpeltävling i Laxsjö och sedan pubkväll i bygdegården. Och på påskafton drar pimpelfiskarna till Flykälen. På kvällen är det dessutom traditionsenlig påskaftonsdans i Laxsjös bygdegård till bygdens stolthet Jannez.

 

– Det är inga problem. Ekonomiska föreningen har lägenheter och gott om plats har vandrarhemmet i Laxsjö. Dessutom finns husrum i Laxviken och Storåbränna.

– Jojomensan, den är räddad. Vi håller nu på att installera en kortautomat så att man kan tanka dygnet runt. Den har kostat föreningen 100 000 kronor. Men vi hoppas att de bidrag vi sökt ska beviljas.

– Det pratas om att skolan ska läggas ner när barn– och utbildningsnämnden måste spara 11 miljoner kronor 2010. Oron är stor bland lärarna.

– Det blir i så fall dödsstöten. Men jag skulle bli mycket förvånad om politikerna tar ett sådant beslut. För det är många barnfamiljer i Laxsjö och dessutom har Storåbränna 15 barn i skolåldern.