Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50 meter högre vindkraftverk gillas inte av Ragunda kommun

Statkraft SCA Vind får inget kommunalt gehör för sin begäran om att få bygga 50 meter högre vindkraftverk i bland annat Björkhöjden-Björkvattnet. Kommunstyrelsen väntas nästa vecka gå på bygg- och miljönämndens linje och avstyrka ansökan.

Detsamma gäller även vindkraftbolagets ansökan om högre verk i Bodhögarna och Ögonfägnaden.

I samtliga fall har bygg- och miljönämnden gjort bedömningen att en höjning av verken med 50 meter innebär en ökad störning för omgivningen. Den begärda ändringen anses därför inte förenlig med kommunens plan för vindkraft i de aktuella områdena.

Som ÖP tidigare berättat har flera privatpersoner och senast även kyrkan framfört klagomål om bland annat ljudstörningar från de vindkraftverk som redan byggts.

Kommunstyrelsen ska nästa vecka även behandla en ansökan från SCA Energy om 130 vindkraftverk vid Björnsjöbodarna i gränstrakterna mot Bräcke kommun.

Även denna ansökan har avstyrkts av bygg- och miljönämnden.

Det blir slutligen kommunfullmäktige som nästa månad väntas fatta det formella beslutet att avstyrka samtliga dessa vindkraftansökningar i svaret till miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen i Västernorrland.

-

Läs fler nyheter från Ragunda:

Ragundas kommunalråd och kommunchef kan få förmånsbil

50 meter högre vindkraftverk gillas inte av Ragunda kommun

Ragunda inför vett- och etikettregler för politiker

Allt från Ragunda hittar du här

Bengteric Gerhardsson