Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

550 barn deltog i Västjämtska

Järpens stora skidfest bjöd på kall snö och varm sol. Som vanligt fanns hundratals startande när Jämtlands största skoltävling i längdåkning drog i gång.

Annons

Västjämtska skulle egentligen ha genomförts för ett par veckor sedan. Men då var skidstadium dränkt av vatten. Förutsättningarna var därför betydligt bättre denna dag: solsken och massor av snö.

– Ja, nu är det bättre. Det kan nog inte bli bättre, konstaterar Ida Jonsson som går på skidgymnasiet i Järpen och är en av de 22 eleverna som arrangerar tävlingen.

För Saga Viljeståhl, Magdalena Arvidsson och Julia Prestberg, alla går i årskurs sju i Mörsils skola, är Västjämtska mer en friluftsdag än en tävlingsdag. Dagen till ära har de därför klätt ut sig.

– Det är för att vi ville göra något kul, säger Julia Prestberg.

De har deltagit i Västjämtska varje år sedan de gick i förskoleklass. Tjejerna gillar upplägget där elever ordnar en tävling för andra elever.

– Det gör att det blir roligt. De ställer inte jättemycket krav på en . Man behöver inte vara jätteseriös, säger Saga Viljeståhl.