Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

550 barn deltog i Västjämtska

Järpens stora skidfest bjöd på kall snö och varm sol. Som vanligt fanns hundratals startande när Jämtlands största skoltävling i längdåkning drog i gång.

Västjämtska skulle egentligen ha genomförts för ett par veckor sedan. Men då var skidstadium dränkt av vatten. Förutsättningarna var därför betydligt bättre denna dag: solsken och massor av snö.

– Ja, nu är det bättre. Det kan nog inte bli bättre, konstaterar Ida Jonsson som går på skidgymnasiet i Järpen och är en av de 22 eleverna som arrangerar tävlingen.

För Saga Viljeståhl, Magdalena Arvidsson och Julia Prestberg, alla går i årskurs sju i Mörsils skola, är Västjämtska mer en friluftsdag än en tävlingsdag. Dagen till ära har de därför klätt ut sig.

– Det är för att vi ville göra något kul, säger Julia Prestberg.

De har deltagit i Västjämtska varje år sedan de gick i förskoleklass. Tjejerna gillar upplägget där elever ordnar en tävling för andra elever.

– Det gör att det blir roligt. De ställer inte jättemycket krav på en . Man behöver inte vara jätteseriös, säger Saga Viljeståhl.