Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

587 produkter tävlar i SM i mathantverk

587 produkter i 40 olika klasser.

Så mycket mat står på startlinjen när SM i mathantverk avgörs i Östersund under tisdag och onsdag.

Det är Sveriges nationella resurscentrum för mathantverk, Eldrimner, som arrangerar tävlingen i samarbete med Nordiska ministerrådets program Ny nordisk mat. Mästerskapet är öppet för producenter i Sverige och Norden som förädlar sina produkter småskaligt och hantverksmässigt.

20 jurygrupper ska bedöma produkterna, och bedömningarna sker inför publik i Storsjöteaterns foajé under tisdagen klockan 08.00–15.45. Vinnarna koras sedan på Storsjöteaterns scen på onsdag 9 oktober klockan 19.00.

– Tävlingen är den största i sitt slag och ett mycket bra tillfälle att få värdefull återkoppling på sina produkter. Den som kommer hem med en medalj från SM i mathantverk kan känna sig stolt. Dessutom innebär medaljen ett lyft för mathantverkarens marknadsföring och försäljning, säger tävlingsledaren Birgitta Sundin, i ett pressmeddelande.

SM i mathantverk är en del av Eldrimners idé- och kunskapsmässa Særimner, som hålls på Storsjöteatern 8–10 oktober och väntas locka omkring 350 besökare. Förutom det svenska mästerskapet står bland annat provsmakningar, boksläpp, förpackningsutställning och galamingel på programmet. Dessutom blir det invigning av Eldrimners nyrenoverade lokaler i Ås.

Deltagare från länet:

Drygt 170 producenter deltar i årets öppna SM i mathantverk. Här är deltagarna från Jämtlands län:

Lanttanten

Härjeåsjöns Lantgård

Börtnans Fjällvattenfisk

Hillsands Getgård

Guldbyns

Homestudio/Bakgården

Stengärde Getgård

Frejas Bakeri

Skogens Sköna Gröna

Oviken Ost

Skärvångens bymejeri

JämtTinas Havtorn

Kittelbergets Gårdsmejeri

Hällesjö Bigård

Tallmons Tunnbröd

Gårdscharken Fågelberget

Undersåkers Bröd

Tivarsgårds Mejeri

Nygårdens Limousiner

Hara Gård

Jämtländska Matsalen

Klövsjö Stenugnsbageri

Vallgårdens Bär

Brevågs Bageri

Fru Julianas Brödbod

Rönngården i Lits-Böle odling o förädling