Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60-åringen påträffades vid E14

Polisen meddelade vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen att mannen, som anmäldes saknad klockan 14 igår, nu är återfunnen.

Det stora eftersök som drogs i gång efter en man i 60 års åldern, som försvunnit i trakterna kring Ånn, är nu avblåst.

Mannen hittades vid god vigör gående på E 14.

Mannen som kommer från Norge lämnade sitt sällskap redan under onsdagen. Då befann de sig i trakterna av Harsjön, nordväst om Ånn, i väglöst land.

– Mannen lämnade sitt sällskap med en fyrhjuling i går, men sen dess har han varit försvunnen, säger Hans Ängquist, vid Östersundspolisen.

Under torsdagen deltog polishelikopter och poliser med hundar i spaningarna men kort därefter utökades pådraget väsentligt.

– Det är viktigt att redan i initialt sätta in så stora resurser som möjligt. Fler poliser, fler polishundar och fjällräddningen är nu inkallad för att delta i sökande.

Totalt hoppas jag vi ska ha mellan 30 och 40 personer i sökarbetet, säger Ängquist.

Senare under eftermiddagen blev det även klart att hemvärnet ska delta.

Det hela tog dock en lycklig vändning för vid 17 tiden på torsdagseftermiddagen anträffades mannen och sökresurserna kunde återkallas.

– Han kom och gick längs E14 vid Ånn och var vid god vigör, meddelade polisen.

Polisen kommer, längre fram, att intervjua mannen om vad som hänt.