Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60 jobb bort i Stugun

I höst flyttas 60 av de nuvarande 100 arbetstillfällena vid Fujitsu från Stugun när Swedbank inte förlänger sitt avtal om support.

Men effekten kan bli mild för orten och positiv för Jämtlands län.

För Swedbank Sverige kommer att sköta IT- och datasupporten, och avancerad bankärendehjälp till de 8 100 anställda i Sverige från Frösön.

Och alla 60 Fujitsuanställda i Stugun som jobbar med detta fram till utgången av september erbjuds fortsatt arbete med samma sak i Swedbanks regi. Det gäller alla, utan undantag.

– Vi ser den här supportfunktionen som en viktig del av vår kärnverksamhet, säger Claes Warrén som är informatör vid Swedbank i Sverige.

Varför Swedbank då inte förlänger avtalet med Fujitsu förklarar han med att ett återtagande i egen regi ska förbättra för både de bankanställda och för kunderna.

Under onsdagen fick de berörda i Stugun information från Swedbank, och jobberbjudande.

– Jag vet inte. Vi får se hur det blir, sa vid lunchtid på torsdagen en kvinna när hon fyllde på en flaska med kolsyrat kallvatten i Fujitsukontorets foajé.

Andra anställda skyndade förbi utan att kommentera.

– Det är ett livspussel som måste lösas för många av de människor som bor i Stugun, säger platschefen Johan Hallqvist som bor i Östersund.

– Just nu är det blandade känslor, säger Magnus Larsson från Hässelby.

Han är ansvarig för servicedeskverksamheten inom Fujitsu i Sverige och reste till Stugun när det stod klart att Swedbank inte skulle förlänga sitt supportavtal.

– Vi har redan nu planer på att flytta upp lite mer, säger Magnus Larsson och avslöjar därmed att det kan vara ersättningsjobb på gång till Stugun.

– Vi har en strategi hela tiden att lyfta upp mer saker hit, säger Johan Hallqvist.

Men ingen av dem vill kommentera mer i detalj.

– Jag kan inte gå in på eventuella pågående kontrakt där vi har lämna anbud, säger Magnus Larsson.

– Det är jätteviktigt för oss att det är tydligt för bygden att vi kommer att fortsätta att ha Stugun som vår strategiska ort för svensk support, säger Johan Hallqvist.