Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 lägenheter planeras vid Frösöbron

Östersundsbostäder vill göra samma sak på Frösön som i Valhall. 60 nya lägenheter planeras på ömse sidor Frösöbron.

Annons

Precis som vid travet i bostadsområdet Valhall vill Östersundsbostäder råda bot på bostadsbristen genom att bygga på en extra våning.

Nu är det husen vid broänden på Frösön som kommer att få ett tillskott i form av 42 lägenheter på ena sidan bron och 20 på den andra.

Men för att planerna ska kunna genomföras måste kommunen ändra byggreglerna kring bostadsområdet så att ännu en våning kan godkännas. Dessutom behövs mark under bron till parkeringar.

Valhalls 64 lägenheter och Frösöbrons 62, täcker de efterfrågan på bostäder i Östersund?

– Nej, det är tveksamt, säger Bengt Rådman, vd för Östersundsbostäder. Men jag har inget bra svar på hur många fler som behövs. Knäckfrågan är om folk är villiga att betala hyran för nyproduktion.

Vad lägenheterna på Frösön kommer att kosta är inte uträknat, men i Valhall kommer en trea på 60 kvadratmeter att kosta 7 000 kronor i månaden.

Hur snabbt bygget kan komma igång är osäkert. Bengt Rådman väntar sig överklaganden.

– Ska vi få hyresgäster måste vi ha bra lägen och är det bra lägen är det många sakägare. Sannolikheten att några tycker annorlunda är därför stor. Men vi hade information för hyresgästerna och det var ett positivt möte.