Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60 lägenheter planeras vid Frösöbron

Östersunds­bostäder vill göra samma sak på Frösön som i Valhall. 60 nya lägenheter planeras på ömse sidor Frösöbron.

Precis som vid travet i bostadsområdet Valhall vill Östersundsbostäder råda bot på bostadsbristen genom att bygga på en extra våning.

Nu är det husen vid broänden på Frösön som kommer att få ett tillskott i form av 42 lägenheter på ena sidan bron och 20 på den andra.

Men för att planerna ska kunna genomföras måste kommunen ändra byggreglerna kring bostadsområdet så att ännu en våning kan godkännas. Dessutom behövs mark under bron till parkeringar.

– Nej, det är tveksamt, säger Bengt Rådman, vd för Östersundsbostäder. Men jag har inget bra svar på hur många fler som behövs. Knäckfrågan är om folk är villiga att betala hyran för nyproduktion.

Vad lägenheterna på Frösön kommer att kosta är inte uträknat, men i Valhall kommer en trea på 60 kvadratmeter att kosta 7 000 kronor i månaden.

bygget kan komma igång är osäkert. Bengt Rådman väntar sig överklaganden.

– Ska vi få hyresgäster måste vi ha bra lägen och är det bra lägen är det många sakägare. Sannolikheten att några tycker annorlunda är därför stor.