Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

61-åring försvann under skogsövning

Jämtlamell hade en övning i skogen. Då försvann en 61-årig man spårlöst.

Polisen söker sedan i går efter en 61-årig man som anmälts försvunnen i Brännan, l utanför Bispgården. I tisdags eftermiddag hade Jämtlamell bjudit in olika entreprenörer och deras medarbetare till en dag i skogen. I en övning skulle grupper om två eller tre personer gå ut i skogen för att taxera och prissätta skogen.

– Jämtlamell hade sett ut ett område där de skulle vara, berättar Bengt Stadin, vakthavande polisbefäl.

61-åringen ingick i en grupp med tre personer. När de skulle återsamlas valde 61-åringen att gå en annan väg tillbaka. Klockan var då runt två på eftermiddagen. När mannen fortfarande inte var tillbaka vid fyratiden på eftermiddagen kontaktades polisen. Personal från polisen åkte ut för att söka efter honom men arbetat avbröts när det blev för mörkt. Under onsdagen har elva poliser samt hundar varit ute och sökt honom.

– Vi ska även skicka upp en polishelikopter, säger han.

Polisen misstänker i nuläget inte något brott i samband med försvinnandet. De tror inte heller att han försvunnit frivilligt.

– Han har hjärtproblem. Det kan ha varit så att han drabbats av sjukdom, säger Bengt Stadin.

61-åringen kommer från en by utanför Östersund. Polisen har kontaktat 61-åringens anhöriga.