Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

650 vill ha jobb på nya Ica Maxi

Det är rusning till de nya jobben på Ica Maxi. Hittills har 650 personer sökt de 45 lediga jobben.

Först 24 maj går ansökningstiden ut, och Ica-handlaren som är den som ska driva stormarknaden är överraskad över det stora intresset.

– Det blir nog ännu fler ansökningar som kommer in, för på måndag medverkar vi i öppet hus på Arbetsförmedlingen, säger Kent Kristoffersson.

I dag driver han Matpiraten och när Ica Maxi står klart så flyttar han över med sin nuvarande personal till Stadsdel Norr.

– Vi är 25 personer från Matpiraten, men vi behöver ytterligare 40–45 personer, och redan i augusti ska vi börja fylla upp den nya butiken, utbilda personal och lära känna varandra.

Det är totalt 70 personer som behövs till stormarknadens olika avdelningar, som förutom livsmedel med chark och kött, även har avdelningar med kläder, skor, hälsa och skönhet, hemelektronik och ett eget bageri.

– Vi behöver utbildade bagare och bageripersonal, för vi ska baka bröd sju dagar i veckan. Personal behövs även till den förbutik med kiosk, café, spel och information som kunderna kommer att möta allra först.

Totalt är bygget på 6 400 kvadratmeter med lager och personalutrymmen, medan säljytan blir drygt 5 000 kvadratmeter.

– Utbudet av artiklar blir jämfört med en butik som Matpiraten betydligt större. I dag har jag cirka 8 000 olika varor, men nu blir det säkert över 20 000 varor.

Det är Coop, Willys och Kvantum som Kent Kristoffersson ser som de stora konkurrenterna till Ica Maxi.

– Pris, sortiment och hur vi strukturerar varorna är konkurrensfaktorerna, men vi blir som sagt även unika genom att ha ett eget bageri.

Kent Kristoffersson är medveten om att konkurrensen blir stenhård, eftersom det bara är hans egen butik Matpiraten som läggs ner när Ica Maxi öppnar.

– Det är samma förutsättningar för alla, och där alla butiker kommer att ta kunder av varandra, säger Kent Kristoffersson.