Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

7–0 – men nu splittras succéparet

Krokom/Dvärsätt förlängde som väntat sin förlustfria svit till tio matcher när Bele Barkarby kördes över med 7–0.
Stor segerorganisatör blev Danielle Au som gjorde fyra mål i sin sista match för klubben.

Det var inget snack om att K/D var numret större än gästerna. Firma Danielle Au och Tabitha Chawinga hotade ständigt i djupled och spelskickliga Taylor Jean McCarter kontrollerade mittfältet.

Det mest förvånande för publiken på Hissmovallen var att det dröjde fram till minut 25 innan hemmalaget lyckades näta.

En fin passning av Josefin Arvidsson gav Danielle Au fritt spelrum på vänsterkanten och avslutet var kliniskt.

Några minuter innan halvtid ökade samma Au på K/D:s ledning till 2–0, en ledning som var kraftigt i underkant. Men kvalitén på avsluten lämnade en del i övrigt att önska hos de grönklädda jämtarna.

– Första halvlek tycker jag är så där spelmässigt. Vi slarvar med passningsspelet och har inte riktigt kylan i de avgörande lägena, sammanfattar tränaren Tommy Martinsson första halvlek.

Men i matchens andra halva skulle Martinsson få skäl att vara mer nöjd. Danielle Au fortsatte att ha lekstuga med Bele Barkarbys försvar och kunde sätta både sitt tredje och fjärde mål i inledningen av andra halvlek.

Au, som nu lämnar klubben för studier i USA, kommer att saknas mycket av K/D.

– Det är en klasspelare rakt igenom. Hon bidrar inte bara med poäng utan hon är även en otrolig lagspelare. En väldigt tung förlust för oss.

Mycket av K/D:s anfallsspel kommer fortsättningsvis hänga på den vindsnabba skytteligaledaren Tabitha Chawinga. Efter första halvleks missar hade hon siktet bättre inställt efter paus. Ett äkta hattrick sista kvarten tar henne upp till 25 mål i årets division 1.

– I andra halvlek orkar de inte försvara sig längre, men vi borde verkligen gjort fler mål, säger Tommy Martinsson, trots 7–0.

Och i nästa match stundar ett derby mot ÖDFF?

– Ja, det ska bli väldigt roligt. Jag räknar med att ÖDFF vinner serien, så de får ses som stora favoriter.