Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

7 saker alla 20-åringar från Östersund känner igen sig i

Mitt Facebook-flöde fylls dagligen av både det ena och det andra.
Det som Facebook gick ut på förut, nämligen statusuppdateringar om våra ointressanta liv och fotoalbum med semesterbilderna från Thailand, har blivit är sällsynt.
I stället länkas artiklar, blogginlägg och videoklipp.

Vissa av dem livsviktiga, som Niklas Orrenius artikel om Sverigedemokraterna i DN eller klippet när Linnea Henriksson håller ett brandtal om sexuella rättigheter och diskriminering under Musikhjälpen.

Sedan finns det de lite mindre viktiga länkarna, som kanske är de som oftast får oss att klicka. 2013 var året då kattklippen satte klorna i oss och i år är det listorna som tagit över flödena på sociala medier.

Bilder och videor illustrerar listor som "13 saker bara du och din bästis förstår", "7 tecken på att du är beroende av din mobil" eller "10 saker vi som alla som kommer från landet förstår". Och rubrikerna får oss att klicka för vi vill se om vi känner igen oss.

Allt går att lista och varför skulle vi vara sämre? Här kommer sju saker som alla från Östersund känner igen sig i (ur en 20-årings perspektiv).

---

1. Under gymnasietiden var du antingen en av dem som sålde sin själ för att få vara med i en gymnasieförening för att få gå på fest. Eller så gick du på fest i alla fall och pratade bittert om föreningsmänniskorna. Sedan växte du upp och insåg att alltihop bara var trams.

---

2. Glädjen över att fylla 20 år som sedan bleknar när du inser att du plötsligt måste betala dubbelt pris på bussen.

---

3. Så fort någon utböling säger "Östersssund" vill du bara skrika "Österschund" i ansiktet på dem.

---

4. Innan du fyllde 18 år fanns det ingenting annat att göra än att hänga på Donken medan du väntade på att de äldre vännerna skulle komma från krogen.

---

5. Alla vet vilka alla är i stan men då och då händer det – du ser en ny och oupptäckt sexbomb på gågatan. Vad gör du då? Du fråga alla du känner och med gemensamma krafter har ni hittat personens facebookprofil och instagramkonto och du vet allt om hen inom några timmar.

---

6. Du är taggad till tusen när det är dags för presidenten att hålla sitt tal under Storsjöyran men det enda du gör att bröla "Jämtland Jämtland jämt å ständut" utan att egentligen lyssna på ett ord av vad Ewert Ljusberg säger.

---

7. När du och gänget cruisar runt i stan med bilen slutar det alltid med en tur upp på Frösöberget för att blicka ut över Östersund.