Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

70-årig länsbo misstänks för stor cannabisodling

Under tisdagen häktades tre personer av Östersunds tingsrätt varav två är misstänkta för grovt narkotikabrott och en person för medhjälp till grovt narkotikabrott. Det rör sig om en omfattande odling av cannabis enligt åklagaren Jonas Fjellström, Östersund.

Tre personer, varav en 70-åring från länet, misstänks ha odlat stora mängder cannabis på en plats i Jämtland och i Grängesberg, Dalarna.

– Det rör sig om sådana mängder att det inte kan vara fråga om eget bruk, säger Jonas Fjellström.

Det var i fredags som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till den före detta försvarsanläggningen i Grängesberg. Dt.se skriver att det var polismyndigheten i Jämtland som kontaktade dalapolisen och bad om hjälp med insatsen.

Jonas Fjellström bekräftar att förundersökningen leds från Östersund och att tre personer har häktats i nuläget, en 70-åring hemmahörande i länet, en 30-åring och en 20-åring hemmahörande i Dalarna.

– Men det kan inte uteslutas att det finns fler inblandade.

Jonas Fjellström säger att utredningen kan dra ut på tiden och att det förmodligen blir aktuellt med omhäktning om ett par veckor.