Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

70-åring omhäktad i cannabishärva

På ett ställe i Östjämtland och ett ställe i Dalarna ska 70-åringen som är hemmahörande i länet ha odlat stora mängder cannabis tillsammans med flera andra personer.

Annons

– I Jämtland anser jag att det rör sig om 5-10 kilo färdig produkt, säger åklagare Jonas Fjellström.

– I Dalarna är inte allt torkat och vägt ännu.

Enligt Fjellström ligger gatupriset för cannabis på ungefär 100 kronor per gram. Det skulle innebära att 70-åringen odlat cannabis till ett värde av en halv till en miljon kronor. Men det gäller endast detta tillslag.

– Jag anser att det har varit en pågående odling sedan 2012.

Till en början häktades fyra personer men sedan onsdagens häktningsförhandling vid Östersunds tingsrätt är det tre personer kvar i häktet. Förutom 70-åringen handlar det om en man som är född i början av 80-talet samt en man som är född i mitten av 70-talet, båda hemmahörande i Dalarna. Männen är misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Jag bedömer att de kan förstöra för utredningen samt fortsätta med brott om de släpps fria.

Omhäktningen gäller i två veckor till.

– Då hoppas jag ha kommit så långt i utredningen att de kan släppas i väntan på huvudförhandling, säger åklagare Jonas Fjellström.

Läs mer:

70-årig länsbo misstänks för stor cannabisodling