Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

70-åring omhäktad i cannabishärva

På ett ställe i Östjämtland och ett ställe i Dalarna ska 70-åringen som är hemmahörande i länet ha odlat stora mängder cannabis tillsammans med flera andra personer.

– I Jämtland anser jag att det rör sig om 5-10 kilo färdig produkt, säger åklagare Jonas Fjellström.

– I Dalarna är inte allt torkat och vägt ännu.

Enligt Fjellström ligger gatupriset för cannabis på ungefär 100 kronor per gram. Det skulle innebära att 70-åringen odlat cannabis till ett värde av en halv till en miljon kronor. Men det gäller endast detta tillslag.

– Jag anser att det har varit en pågående odling sedan 2012.

Till en början häktades fyra personer men sedan onsdagens häktningsförhandling vid Östersunds tingsrätt är det tre personer kvar i häktet. Förutom 70-åringen handlar det om en man som är född i början av 80-talet samt en man som är född i mitten av 70-talet, båda hemmahörande i Dalarna. Männen är misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Jag bedömer att de kan förstöra för utredningen samt fortsätta med brott om de släpps fria.

Omhäktningen gäller i två veckor till.

– Då hoppas jag ha kommit så långt i utredningen att de kan släppas i väntan på huvudförhandling, säger åklagare Jonas Fjellström.

Läs mer:

70-årig länsbo misstänks för stor cannabisodling