Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80-åring drunknade vid paddeltur

En 80-åring omkom när hans kanot välte på söndagen. Olyckan skedde nära Saxvallsbygget i Hede strax före klockan 10 när mannen var på paddlingstur med en bekant.

Annons

– Det var två personer som var ute med kanoten och en av dem tog sig i land och larmade efter att den tippat. Vi och ambulans är på platsen och vi använder oss av en båt för att leta efter personen, säger Olof Bråborg, inre befäl på Räddningstjänsten någon timme efter att olyckan inträffat.

Enligt polisen hände olyckan i samband med att ett näraliggande vattenkraftverk öppnade sina dammluckor, vilket fått vattnet att forsa på och stiga dramatiskt på platsen där kanoten befann sig.

I 15-tiden på eftermiddagen var mannen fortfarande försvunnen och sökinsatsen på väg att trappas upp.

– Vi utgår fortfarande ifrån att mannen kan vara vid liv och håller just nu på att fylla på med resurser. Flera hundförare är på väg till platsen med bil och helikopter, säger polisens vakthavande befäl Stefan Fredriksson, som också konstaterar att sökandet är en kamp mot klockan.

Men några timmar senare var allt hopp ute. Sökinsatsen upptäckte 80-åringens kropp inte långt ut från stranden. Detta skedde vid 18.30-tiden.

Mannen är hemmahörande i Södermanland och hans anhöriga har underrättas om dödsfallet.