Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

87-åriga Signe drabbad igen

Signe Olofssons kiosk har ännu en gång utsatts för skadegörelse. Det är 32:a gången hon drabbas av ett brott. Men Signe tänker inte ge upp.

Annons

– Det är ingen mening att ge upp, säger Signe Olofsson, 87.

Under natten till måndagen har någon kastat in en sten genom dörrutan till kiosken på Storgatan i centrala Östersund. Glassplitter hamnade inne i butiken och ute på gatan. Men ingenting hade stulits.

– Men det är kallt, jobbigt och dyrt. Men det är tur att de inte hade sönder skyltfönstren, det är ännu dyrare, berättar hon medan hon sopar bort glas från golvet i kiosken.

Vandaliseringen stoppade inte Signe från att öppna kiosken som vanligt klockan 8.00. Under förmiddagen satte en glasmästare in ett nytt fönster till butiken.

• Hur känns det att återigen bli utsatt för skadegörelse?

– Det känns inget vidare. Det är inte direkt uppbyggande. Men det är väl så att driva en rörelse. Det är mycket narkotika ute på stan, säger hon.

Hon startade kiosken 1967. Sedan dess berättar hon att hon blivit utsatt för skadegörelse, inbrott och rån vid 32 tillfällen. Förra året blev hon utsatt för rånare som knuffade omkull henne så hon åkte i golvet. Hon gjorde sig illa i både i en arm och i ett ben.

– Jag besöker fortfarande sjukvården två gånger i veckan. Jag har blivit lite mer avvaktande i kiosken efter det, Säger Signe Olofsson.