Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

90-åring lämnade bilen mitt på E 14

Två bilister körde i diket efter att en man i 90-årsåldern lämnat bilen på E 14 utan varningsblinkers. Mannen har nu dömts för vårdslöshet i trafik.

När mannen fick slut på bensin lämnade han bilen stående på E 14 mellan Lillänge och Torvalla. Han försökte visa att han behövde hjälp, men ingen stannade.

Bilen gick att se på en halv kilometers håll, anser mannen. Under rättegången vid Östersunds tingsrätt har mannen förklarat att han försökte hinna med en buss för att hämta hjälp på snabbast möjliga sätt.

Dessutom upplevde han trafiken som livsfarlig att gå ut i. Därför satte han aldrig ut någon varningstriangel.

Händelsen inträffade en fredagseftermiddag i januari, när det var mörkt och rusningstrafik. Medan mannen hämtade hjälp hann två bilister köra i diket.

En av de förarna har vittnat i rätten om att lysena på bilen var nedsläckta. Mannen har sagt att han tände bland annat varningsblinkers och det är inte motbevisat. De kan ha slocknat under tiden, menar rätten.

Men hans förklaringar till att inte ha satt ut varningstriangeln håller inte. Att han upplevde trafiksituationen som livsfarlig tyder dessutom på att det var särskilt viktigt att sätta ut en sådan.

Han har nu dömts för vårdslöshet i trafik till att betala dagsböter.