Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abba-Benny struntar i schlager-EM

Malena Ernman får inget stöd av Benny Andersson. Abba-låtskrivaren bojkottar nämligen tv-sändningen och anser att schlager-EM är helt ointressant.

– Det må vara en stor tv-händelse men rent musikaliskt betyder det ingenting. Jag tittar inte på schlager-EM, säger Benny Andersson till BBC.

Han jämför med 1974 när Abba vann med låten ”Waterloo”.

– Allting var i mindre skala då. Då var det meningsfullt att ställa upp, precis som på 50- och 60-talet, men efter det har inget hänt. Musikaliskt är schlager-EM inte som det borde vara.

Benny Andersson deklarerar också att han inte kommer att skriva någon framtida låtkandidat i Melodifestivalen.

Däremot är han och Björn Ulvaeus dubbelt aktuella som kompositörer just nu. Dels lanseras en engelsk version av Benny Anderssons orkester och Helen Sjöholms Svensktoppenklassiker ”Du är min man” under namnet ”Story of a heart”, dels har Abbaduon skrivit låten ”2nd best to none” som framförs av Stockholmshotellet Rivals personal. (TT Spektra)