Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abjeez släpper skiva

Till veckan är det systerskap som gäller.

Till veckan är det systerskap som gäller.

Sex personer starka Abjeez drar ut på länets vägar till en rad skolor redan på måndag och nästa lördag 4 april är det releasespelning på Storsjöteatern.

Abjeez är persiska för syster och gruppen bildades av systrarna Safoura och Melody Safavi.

Gruppen har spelat på flera internationella världsmusikfestivaler och spelar sprittande persisk world-pop.

Deras samhällskritiska hållning ledde för något år sedan till att bushtrogna radiostationer fick spatt – en merit så god som någon. Texterna är skrivna på både persiska, engelska, spanska och svenska.

Länsturnén omfattar 15 skolkonserter som inleds på måndag 30 mars i Aspås och Föllinge, tisdag 31 mars två spelningar på Palmcrantz, onsdag 1 april är man i Hede och Funäsdalen, torsdag 2 april i Gällö och Bräcke, fredag 3 april i Duvedshallen och på Racklöfska i Järpen.

Så pausar man med en offentlig spelning på Storsjöteatern lördag kväll.

Veckan därpå väntar Hammarstrand och Stugun måndag 6 april, den 7 april är det Näldens skola och Hissmofors Folkets Hus och slutligen spelar man i Strömsund onsdag 8 april.