Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abjeez spelning gav mersmak

Musik. Reggae, flamenco och ett och annat scratch var bara några av rytmerna som vibrerade på Storsjöteatern i lördags.

Annons

Gruppen Abjeez hade sin enda offentliga konsert under tvåveckorsturnén i Jämtland.

Och släppte samtidigt sin nya skiva.

– Vi kallar den nya skivan för Perfectly displaced för att vi inte riktigt vet var vi hör hemma. Men vi är ändå perfekta, ler gruppens ledare Safoura Safavi under konsertens inledning.

Gruppen, vars deltagare i vanliga fall är spridda över hela världen, verkar mycket glada för att få spela på sin hemmascen i Östersund.

Och lika glada är publiken!

Abjeez har förberett ett generöst dansgolv framför scenen som är fyllt av dansande människor under hela konserten.

De flesta låtarna kommer från den tre år gamla skivan som de har turnérat med i både USA och Sverige.

Det har verkligen hänt mycket med grupp ens utstrålning och spel sedan jag hörde dem senast för några år sedan.

De spelar tightare och framförandet är mer avslappnat. Det är rena glädjen att höra så skickliga musiker på en liten scen i Östersund.

Gästmusikerna i form av en blåssektion, som också spelar på nya plattan, lyfter ljudbilden ytterligare. Gustaf Hyléns trumpet förflyttar publiken till en mild fjälläng om sommaren. Det behövs sannerligen i den trista snösmältan som skvalar runt fötterna på gatorna i Östersund.

Men, jag hade ju velat höra mer musik från den nya skivan! De få nya låtarna som gruppen spelade var spännande. De anger en ny och mer intensiv ton jämfört med det äldre materialet. Safoura Safavis nya kärleksvisa på spanska med flamencosång var utsökt.

Det starkaste intrycket av kvällen är att Abjeez är ett smittande musikaliskt liveband.