Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Absolut köper Malibu och Kahlua

Spritbolaget Absolut (före detta Vin & Sprit) redovisar en förlust på nästan 1,5 miljarder kronor före skatt under det brutna räkenskapsåret som avslutades sista juni 2013.

Orsaken är stora avskrivningar efter en serie internaffärer som har gett Absolut två nya varumärken, Malibu och Kahlua, och ett nytt svenskt ägarbolag.

Att Absolut numera ägs av ett svenskt bolag har dock ingen skattemässig betydelse. Enligt Dagens Industri har vinster slussats utomlands under flera år. Det har bland annat skett genom avdrag för räntekostnader som ägarna Pernod Ricard har på lån som togs för att förvärva Absolut 2008. Sen dess har bolaget aldrig betalat skatt i Sverige.

– Men det går inte att förutsäga hur det kommer bli i framtiden. Till att börja med vet vi ju ingenting om, och i så fall hur stort, överskott det blir, säger Peeter Luksep, ansvarig för samhällskontakt på Absolut.