Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Accam "Dags för mig att lämna klubben"

David Accam är ännu inte klar för den mexikanska storklubben Tigres UANL.
Men på söndagen sa den förre ÖFK-spelaren att han kommer att lämna Helsingborg.

Det har gått många flyttrykten om David Accam den senaste tiden. Hetaste spåret är norra Mexiko och Tigres UANL. Helsingborgsbloggen alltidfullsatt.se uppger att klubben är nära att köpa Accam för drygt 21 miljoner kronor.

ÖFK har en vidareförsäljningsklausul som finns inskrivet i avtalet och är enligt alltidfullsatt.se berättigade till 20 procent.

– Det skulle innebära en liten boost för oss tror jag. Jag vet inte säkert innan försäljningen sker och vad summan är men från det perspektivet är det trevligt att han gått från oss till Helsingborg och gjort det bra där. Vi sa på den tiden att vi trodde att han skulle gå från oss till nästa nivå och det är härligt om det händer, sa Östersunds tränare och sportchef Graham Potter, som tog Accam till Sverige, till fotbollskanalen.se förra veckan.

Klubbar i Europa har också visat intresse för David Accam, men utan att värdera honom särskilt högt.

– Jag blir ju förvånad över att det är klubbar först på andra sidan jorden som förstår vilken talang det här. Men det är klart att det att han inte har EU-pass försvårar lite grann, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till fotbolldirekt.se

Helt klart verkar det i alla fall vara att David Accam lämnar Helsingborg.

– Det är dags för mig att lämna klubben efter säsongen. Jag måste fortsätta att utvecklas som fotbollsspelare, sa David Accam till Expressen.se på söndagen.