Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ace Wilder upptäcker Sverige

Efter genombrottet i Melodifestivalen turnerar nu Ace Wilder runt i Sverige.
På fredag spelar hon och hennes band i Strömsund.

Egentligen heter hon Alice Gernandt. Och ja, hon är släkt med Anders Gernandt, känd ryttare och tv-kommentator. Han var hennes farfars bror.

Hon slog igenom med dunder och brak i årets melodifestival med låten ”Busy doin' nothin'” som kom tvåa i finalen efter Sanna Nielsen.

Men hon har en lång karriär inom musikbranschen bakom sig, bland annat som låtskrivare åt andra artister.

Nu är hon ute på sin första riktiga Sverigeturné som Ace Wilder, och eftersom hon har bott stora delar av sitt liv utomlands blir det här ett sätt att upptäcka landet.

– Jag ser fram emot att se alltihop, att se Sverige. Allt är nytt och spännande. Och jag ser fram emot fredag. Hoppas att folk kommer och njuter av showen, säger hon till ÖP.

Med sig har hon två dansare och tre musiker.

Hon har skrivit oändligt många låtar, men hittills finns ungefär 8-9 stycken just för Ace Wilder. Ett album kan vara på gång till hösten.

Är ”Busy doin' nothin'” representativ för ditt andra material?

– Inte att låtarna är lika varandra, men soundet har de gemensamt, och att jag blandar popmelodier med olika musikgenrer.

Ja, ”Busy doin' nothin'” är svår att genrebestämma.

– Det finns inga regler. Man gör det som känns spännande och nytt, och ser vad som blir av det.

Berätta om Melodifestivalen.

– Allting var så himla overkligt. Jag fattade inte riktigt hur stort det var innan, med alla reptimmar, intervjuer, sminket och så vidare. Men jag lärde mig jättemycket också, så det var värt det.