Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aco i guldform när SM inleddes

Det blev guld och silver till länet när SM i skidskytte inleddes på Östersunds Skidskyttestadion i går. Anna Carin Olofsson Zidek, Lillhärdal, och Mattias Nilsson, Biathlon Östersund, ­visade fin form i säsongens elfte timme.

Annons

Anna Carin var både på gott åk och skyttehumör denna småblöta fredag i Östersund.

och i vanlig ordning bra fart i spåret gjorde att segermarginalen till tvåan Sofia Domeij, Örnsköldsvik, blev hela tre minuter och 45 sekunder.

Och Aco börjar komma riktigt bra överens med sin reservbössa. Den ordnarie tog en annan resrutt när Anna Carin åkte från Vancouver för tre veckor sedan.

hört så finns den i London just nu. Men för att den ska skickas därifrån så krävs det något sorts tillstånd från det engelska försvaret, eftersom det handlar om ett vapen. Hur som helst så verkar det otroligt struligt, suckade Anna Carin.

– Åkmässigt är det faktiskt bättre än förväntat. När det gäller skyttet så har det oftast varit en skjutning som ställt till det på varje tävling, så överlag måste jag vara nöjd.

– Vet inte, jag får se och mycket beror på hur det går. Det finns möjlighet för ytterligare ett år.

Världscupsegrarinnan Helena Jonsson hade svårt med motivationen. Både i åkningen och skyttet. Tre bom i första stående är sällsynt när det gäller Jonsson.

kunnat bli fem. Jag orkade bara inte fokusera, log hon.

Men Helena tog sig i kragen och knep bronset med god marginal till fyran Anna Maria Nilsson, Biathlon Östersund, efter en bra avslutning.

Mattias Nilsson grejade SM-silvret med rock’n’roll skytte i de två sista momenten. Sista stående var blixtsnabbt och helt felfritt och han stannade på tre bom.

– Det känns otroligt jobbigt så här i slutet av säsongen. Men det är bara att bita ihop, sa en nöjd Nilsson som ändå tycker att han börjar hämta igen tidsomställningen som gäckat landslagsåkarna efter trippeln Vancouver, Trondheim och Khanty-Mansiysk.

Guldgossen Carl-Johan Bergman, Ekshärad, var betydligt mer uppåt än sina tröttkörda landslagskompisar. Och det efter två bom och snabbaste åktid.

– Absolut en speciell känsla att få vinna SM-guld när alla landslagskompisar finns på plats och står för konkurrensen. Det är ju första gången, sa Carl-Johan som nästan verkade tycka att det var synd att det är över efter helgen.

fortfarande roligt och jag känner mig i riktigt bra form, konstaterade den kassaskåpsäkra guldmannen.

Bronset tog Björn Ferry, Storuman, efter fyra bom.

– Det är en bra idé att samköra SM för alla klasser. Det är viktigt för skidskyttets framtid och ett bra tillfälle för oss i landslaget att ge något tillbaka, sa Ferry.