Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Alsing fastnade för Dunderpatrullen

/

Var de än åker har de med sig en filmkamera. Spontant ordbajsande klipps ut, musik läggs på och vips kan Dunderpatrullen ha en hit. Men det börjar bli allvar för electrokvartetten.

Annons

I början av året ringde nämligen radio- och tv-profilen Adam Alsing efter att ha sett bandets låt "Oj! vilken överraskning" på nätet. En tio minuter lång loop-låt som stadigt närmar sig 1 miljon visningar på Youtube.

– Adam Alsing blev tipsad på Twitter av någon och sedan hade han fastnat och spelat låten hela dagen. Tillslut kände han väl att han måste ringa upp den där jäveln, säger Jim Lindgren som tog emot samtalet.

Det var i samband med att Adam Alsing precis hade startat produktionsbolag tillsammans med den forna Idol-jurymedlemmen Daniel Breitholtz som han ringde och frågade om bandet ville jobba med dem.

Redan innan det nystartade produktionsbolaget hörde av sig hade Dunderpatrullen en hel del och göra med heltidsjobb, spelningar, produktion av musik och sin backstage-serie DP backstage, som går att se via You-tube.

– Men det börjar bli mer allvar nu. Vi ska bygga setlistor, repa inför spelningar och hinna med allt administrativt, säger Jim Lindgren.

Eftersom de skrev skivkontrakt med Alsing och Breitholtz ligger det även en skiva och gnager i samvetet som de helst vill få ihop under året .

Men störst fokus ligger ändå på att fortsätta att ha kul.

– När man gör något som är roligt så blir det bäst resultat och det fattar de som valt att jobba med oss. Om de börjar styra över det vi gör så så dör nog hela vår grej, därför har vi fått lite friare händer, säger Jim Lindgren.

Hur kom " Oj vilken överraskning " till?

– Vi har alltid med oss kameror när vi reser och spelar in scener ur den verklighet som ligger bakom showen. Just den här gången så filmade jag när Stefan kom ut från toaletten, eftersom han alltid har problem med toalettlås så var jag snabb att haffa kameran.

En annan låt som har slagit stort är Arga leken, något som bandet beskriver som ett vansinnesprojekt inspelad i Patriks vardagsrum.

– När vi började göra musik av våra videor så funderade vi på om det verkligen gick att spela live med den här musiken, säger Jim Lindgren.

Det gör det, har bandet konstaterat. Jim var den som startade Dunderpatrullen som ett instrumentalt projekt för sex år sedan. Sin första spelning gjorde de 2007 och sedan dess har de spelat runt om i Sverige och utomlands.

Hur ser det ut framöver?

– Vi har en ny singel på gång och så ser vi fram emot ett riktigt roligt och busigt Yran-gigg på Klubbland under torsdagen. Mer utlandsspelningar vore också kul, säger Patrik Andersson och berättar att de ska till Utrecht i Holland 5 juli och spela på en festival med elektronisk musik.

Något annat roligt som har hänt?

– Ja, vi kan avslöja att vi precis gick precis med i Sveriges största Youtubenätverk kallat Splay och är nu uppe i 11 000 prenumeranter på vår Youtubekanal.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.

Annons