Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aduriz avgjorde när ÖFK inkasserade första förlusten i Europa League

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

Artiz Aduriz nickmål i den 70 minuten blev avgörande när Östersunds FK förlorade första matchen i Europa Leagues gruppspel.

Athletic Bilbao dominerade bollinnehavet i första halvleken, och hade de flesta chanserna. Aduriz nick krävde en riktigt vass räddning från Aly Keita.

10–0 i hörnor till hemmalagets fördel i den första halvleken och 13–2 i avslut. Men förutom Aduriz nick skapade Bilbao inte särskilt många heta målchanser.

I slutet av första skapade Saman Ghoddos ÖFK:s bästa chans, när han bröt in från vänster och avlossade ett skott somm gick rätt på Herrerin i Bilbao-målet.

Lagen gick in till pausvila med ställningen 0–0.

Spelövertaget fortsatte i andra halvlek. Efter många halvchanser kunde Artiz Aduriz nicka in 1–0 till Bilbao i den 70 minuten efter en tilltrasslad situation.

ÖFK försökte lyfta spelet, och bytte in Hopcutt, Somi och Aiesh med kvarten kvar av matchen. Bytena gav inte den effekten som ÖFK ville.

Athletics Nunez drog på sig ett rött kort med en halv minut kvar av ordinarie tid, men ÖFK lyckades inte skpa någon fler chans. Matchen slutade 1–0, ett rättvist resultat sett över 90 minuter.

Läs också:

Kommentarer och analyser efter ÖFK:s match mot Athletic Bilbao – se sändningen här

Live: Från Östersund till Bilbao – Följ Falkarnas galna dygn här