Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokaten: Lutar åt överklagan

55-åringens advokat Cilla Lindahl säger att det lutar åt att de överklagar fängelsedomen.
– Det ligger i den riktningen att han vill det, säger hon till Arbetarbladet.se, om sin klient.

Annons

Den nu dömda 55-åringen nekar till mordförsöket mot sin chef i fjällstugan i Härjedalen.

Östersunds tingsrätt lägger stor vikt vid offrets uppgift att 55-åringen ska ha sagt att han ska "ha ihjäl" honom innan knivöverfallet.

I domen resonerar tingsrätten att det som talar emot att det rör sig om ett mord, det vill säga att 55-åringen hade uppsåt att döda, är att han avbröt angreppet.

Även motivet anses relativt svagt och det föranleddes inte av någon konflikt.

Rätten skriver i domen att även om det uppenbara agg som den dömde hyst mot offret inte framstår som ett tillräckligt motiv för att i nyktert tillstånd vilja döda offret utgör det inte en osannolik förklaring till att den dömde i höggradigt berusat tillstånd kan ha velat döda offret.

55-åringen var kraftigt berusad vid tillfället, vilket tingsrätten menar inte är någon förmildrande omständighet i fallet.

Advokat Cilla Lindahl och 55-åringen ska gå igenom domen och fatta beslut om de kommer att överklaga den.

Åklagare Emil Westlin är däremot nöjd med tingsrättens resonemang.

– Jag tycker att tingsrätten har gjort en riktig bedömning. Jag yrkade på åtta års fängelse, det blev sju. Det är så pass nära att jag inte har någon synpunkt på det.