Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

af Ugglas skrällde i NorrköpingI finalen möter de:

Caroline af Ugglas skrällde och Sarah Dawn Finer trotsade röstproblemen. Duon röstades fram av folket till final från Andra chansen. Sofia Berntson fick den internationella juryns finalplats.

stora skräll var Caroline af Ugglas, vars för tävlingen udda och känsliga soulballad ”Snälla snälla” av många ansetts för svår.

Men tv-tittarna ska uppenbarligen aldrig underskattas, den udda sångfågeln i blå stövlar vann sin semifinal mot de spexiga ”stridspiloterna” i Star Pilots.

– Wow! Nu ska jag krama mina barn och ringa mamma. Sedan får vi se vad som händer. Jag kommer nog inte att sova i natt, sa en rätt tagen men lycklig Caroline af Ugglas efter sändningen.

har plågats av feber och halsont i veckan och fick sjukskriva sig från fredagens genrep. Men när det väl gällde stoppade inget henne.

I den avgörande semifinalen slog hon ut Lili & Susie.

– Det här känns fantastiskt. Jag kände ett sånt lugn när jag gick upp på scenen och ville bara visa folket hur mycket jag älskar min låt, sa Sarah Dawn Finer.

Kvällens tredje vinnare blev Sofia Berntson, som trots att hon slogs ut i deltävlingen i Leksand fick veta att hon fått den internationella juryns finalplats i kamp mot Amy Diamond.

– Helt underbart. Jag tror att juryn gillade hela min grej, ”Alla” är ett snyggt nummer. Jag är så jäkla stolt, sa Sofia Berntson.

möttes Scotts och Sarah Dawn Finer.

Scotts körtjejer hade fått kortare klänningar jämfört med i Göteborg, men det hjälpte föga.

Den andra kvartsfinalen innehöll kvällens största stjärnfall när Lili & Susie sparkade ut BWO från tävlingen.

En annan stjärna som föll var Amy Diamond, som inte lyckades nå sin andra raka final, i slaget om de yngsta rösterna fick hon ge sig mot Star Pilots.

Den sista kvartsfinalen var kvällens mest udda kamp – Rigos reggae mot Caroline af Ugglas retrosoul. Rigo & The Topaz Sound feat Red Fox fick ge sig.

i Andra chansen med utslagningsdueller där artister rykte i parti och minut gjorde utrymmet för övriga inslag mindre.

Programledaren Petra Mede hann dock fylla 39 år på scenen, och fick som överraskning en bh av Sarah Dawn Finer i present, som svar på ett bröstskämt förra veckan.