Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ägare: "Ingen skillnad mot att jobba på Volvo"

Strippklubbens regler handlar enligt Dragan Bratic om nykterhet, att tider hålls och att artisterna inte säljer sexuella tjänster eller träffar kunder utanför jobbet.
– Jag driver företag och de anställda ska följa kontrakten. Det är ingen skillnad mot om de jobbade på Volvo eller Electrolux, säger han.

Annons

Darlings ägare beskriver sig själv som en seriös företagare med en handfull strippklubbar runt om i landet.

– Ingen får dricka sprit på jobbet, man ska komma i tid och ha ett normalt beteende. Att vara artist är ett yrke, det är inte på skoj. Själv är jag helnykterist och professionell.

Han medger att han verkar i en märklig bransch.

– Ingen kille får träffa tjejerna efter jobbet. Det skulle krossa min affärsidé. Men det är klart att tjejerna får gå till Hennes & Mauritz om de vill. Om det beskrivs som slavkontakt, då har man slavkontrakt för de anställda på sjukhuset också.

Enligt Dragan Bratic skrivs kontrakten ofta för någon månad, upp till ett år och han säger sig ta 20 eller 30 procent av det kvinnorna tjänar.

– I Norge tar de 70 procent och på Privé i Stockholm tar de 80. På Wandas i Göteborg tar ägaren ingenting, men alla kan inte jobba där. Jag kan inte bara ge folk en arbetsplats. Det är som om Bert Karlsson skriver en låt till Carola men inte får något betalt. Om tjejen du har pratat med är kritisk mot våra villkor kan hon jobba någon annanstans.

Efter 15 år i branschen säger han sig ha gett anställning till flera hundra kvinnor.

– Ingen har blivit lurad. Skulle jag vara så djäkla dum så att jag tillät prostitution? Då skulle jag få stänga direkt.

Han uppskattar att 80 procent av Darlings kunder vill köpa sex.

– Men bara tio procent skulle kunna genomföra ett samlag. Många låter grova och elaka och det beror på att vi har problem med alkohol, knark och att folk är ensamma i det här landet. Det skulle jag kunna skriva en doktorsavhandling om, säger Dragan Bratic.