Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Agentens utspel mot ÖFK: "Har en lång väg att gå för att bli professionella"

Felipe Carvalho var nära att skriva på för Östersunds FK, men förhandlingarna strandade och den tidigare Malmöspelaren är nu klar för Vålerengen. Då riktar agenten Terje Liveröd kritik mot Östersunds FK.
– Östersund har nog en lång väg att gå för att bli professionella, säger Liveröd till Kvällsposten.

Läs också: MFF-backen nobbar ÖFK – klar för norska Vålerenga: "Ser fram emot att spela här"

I samband med ÖFK:s hemmamatch mot Malmö FF besökte Felipe Carvalho, som inte var med i matchtruppen Östersund. Enligt Kvällsposten har sedan förhandlingar mellan ÖFK och Carvalho pågått. En övergång ska ha varit nära, men föll på att parterna inte kom överens om avtalet.

Efter övergången till Vålerengen riktar nu Carvalhos agent Terje Liveröd kritik mot ÖFK.

– Om jag ska säga något så får Östersund se till att bli lite mer proffsiga på alla sätt. De är fortfarande nybörjare och amatörer, säger Terje Liveröd till Kvällsposten, utan att kommentera förhandlingarna vidare.

Enligt Daniel Kindberg har ändringar som ÖFK inte gått med på gjorts av Liveröd och Carvalho i det ursprungliga kontraktet. Carvalho ska sedan ha skrivit på det ursprungliga kontraktet ändå.

– När vi uttalade att hans ändringar inte var aktuella så förstod han att det var fara på färde så då skrev Carvalho på det ursprungliga avtalet och skickade tillbaka det till oss. Men då hade vi redan sagt att det inte var aktuellt. Det håller ju inte att göra på det viset. Det är inget giltigt avtal när man har skickat ett avtalsförslag som blivit nekat. Då kan man inte senare skriva på avtalet, skicka tillbaka det och tro att det gäller. Det gäller ju inte i svensk avtalsrätt och jag tror knappast att det gäller i norsk heller, säger Kindberg till Kvällsposten.

Kindberg kritiserar i sin tur Liveröd för hans sätt att förhandla.

– Så som han uttalar sig så borde han ju ha någon stabil grund att stå på om han ska mena att andra aktörer är amatörer eller oprofessionella. Då måste man ju ha något att komma med liksom. I det här fallet, när det gäller honom, är det helt uppenbart och totalt solklart vad som har inträffat.

Läs också:

► (+) Somi om nya klubben – och att lämna när det går som bäst: "ÖFK har satt sig i mitt hjärta"

Nolervik: Blåsta på Arsenalkonfekten – Kindberg vägrar att svara

ÖFK släppte biljettinformationen för tidigt: "Det första som vi kommunicerade ut var felaktigt"