Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äggkastning leder till dagsböter

Tre 20-åriga kvinnor kastade in råa ägg genom fönstret hos en kvinna.
Nu döms de för ofredande. Två av dem döms också för narkotikabrott.

Äggkastningen skedde förra sommaren. Två av 20-åringarna nekar till brott. Den tredje erkänner och har berättat att de tre var ute och åkte bil i Östersund. När de åkte förbi huset där den gemensamma bekanten bor kastade hon en mugg vatten in genom fönstret. Sedan kom alla tre på att de skulle kasta ägg in till kvinnan. De åkte till en dygnetruntöppen mack och köpte ägg.

Sedan körde de tillbaka till kvinnan, gjorde två rundor när de kastade in ägg och drog iväg med en rivstart. Andra gången var kvinnan ute och tog bilens registreringsnummer

Tingsrätten fäller alla tre för ofredande. De döms till dagsböter.

Två av kvinnorna döms också för att ha haft knark på sig och en av dem hade på sig knogjärn på stan vilket klassas som brott mot knivlagen.

En var åtalad för att ha misshandlat en man som hon tidigare haft ett förhållande till, men tingsrätten friar henne från detta. Den finns inte tillräckligt med bevis för att styrka att kvinnan skulle ha gjort det hon åtalats för, att ha sparkat och nypt mannen.