Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ahmed om ÖFK: "Det känns proffsigt"

24-årige Ammar Ahmed.

Där har ni ÖFK:s senaste nyförvärv.

– Det känns väldigt proffsigt i Östersunds FK, säger Ammar Ahmed.

Annons

Ammar Ahmed är en central mittfältare som närmast kommer från Dalkurd.
– Han var nog Dalkurds mest tekniske mittfältare och det säger ju en del, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

På Dalkurds hemsida står det att Ammar Ahmed har Eritrea som nationalitet. Men så är inte fallet.

– Nej, jag är född i Ljungby så jag är en riktig smålänning. Men mina föräldrar kommer från Eritrea. Hemsidan tyckte kanske att det var coolt att sätta ut Eritrea som nationalitet, säger Ammar och skrattar.

Ammar Ahmed har spelat i division 1 med Väsby och i division 2 med Värmdö IF innan han tog steget till Dalkurd där han spelat de två senaste säsongerna.

Som junior spelade han i AIK under två säsonger. 2006 utnämndes han till AIK U-trupps bäste spelare.

Nu fortsätter karriären i superettan med Östersunds FK för 24-åringen.

– Jag hade några intressanta alternativ men valet föll på Östersund. Deras tränare Graham Potter ringde och ville träffa mig. Det han berättade om klubben kändes väldigt proffsigt och han var väldigt tydlig när han berättade om det sätt som han vill spela fotboll på. Att de också säger att de inte är nöjda bara för att de har kommit till superettan visar att de vill fortsätta sin resa och jag vill vara en del av den, säger Ammar Ahmad som skrivit ett tvåårskontrakt med ÖFK.